torsdag 4 juni 2015

Glutenfritt bröd

Jag gjorde glutenfritt bröd häromdagen. Det var enkelt att göra, både att blanda och degen inte ska knådas. Degen såg som nästan ut som en vit marängsmet och jag undrade hur det skulle bli, men brödet blev riktigt bra och faktiskt luftigt för att vara utan glutentrådar.
Smet mer än deg

Innan gräddning


Efter gräddning



Glutenfritt bröd, 1 st
25 gram jäst
4 dl vatten, ca 37 grader
2 msk olja (jag hade rapsolja)
1 tsk salt

450 gram glutenfri mjölmix (jag använde Finax)

Lös upp jästen i vattnet. Ha i resterande ingredienser och kör i maskin ca 5 minuter. Häll sen upp smeten i en avlång form (ca 1,5 liter) som du smörjt med olja.
Jäs i 35 minuter och grädda sen i 200 grader ca 25 minuter.
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar