måndag 24 augusti 2015

Kalljäst honungsbröd i långpanna















Kalljästa honungsrutor i långpanna (recept från Hembakat.se)

50 g jäst

6 dl mjölk, kall

3 dl havregryn

50 g smör, smält

2 msk honung

2 tsk salt

2 dl grahamsmjöl

11–12 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Blanda ner havregrynen och låt blandningen stå i några minuter. Tillsätt smör, honung, salt, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
2. Tryck ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär den i rutor, 4 x 4 stycken. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck degen med plastfolie och ställ den i kylskåpet över natten.
3. På morgonen: Ta ut plåten ur kylskåpet och ställ den i rumstemperatur i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 20–24 min. Det ska ha fin färg på ytan när det är klart. Låt brödet svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar