torsdag 20 augusti 2015

Röd vinbärsrutor

Tro't eller ej men nu är frysen tom på fikabröd här hemma, och så kan vi inte ha det! :)
Kaka  i långpanna går oftast fort att göra och man får ut mycket av en plåt. Detta blev en söt kaka, trots att den innehåller färska vinbär.
Jag pudrade på lite florsocker på de vi provsmakade (det måste man ju göra!). Resten frös jag in utan florsocker, det brukar klibba och smälta när det tinar annars.
Kan tänka mig att servera dessa med grädde eller vaniljsås också.







Röd vinbärskaka i långpanna

100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
3 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver

3-4 dl rödavinbär
1/2 dl socker

Vispa smör, socker och ägg till en jämn porös smet.
Ha ner de torra ingredienserna (som du blandad noga först).
Häll på bakplåtspappersklädd plåt va 30x40 cm
Blada socker och röda vinbär, strö dem över smeten och grädda sen kakan ca 25 minuter
Låt svalna och skär i bitar. Pudra över lite florsocker med hjälp av en sil eller tesil.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar